Parodontológus Budapesten

júl 14, 2018 | Test és lélek

Mit is csinál pontosan a parodontológus?

A parodontológus egy fogászati szakorvos, aki a az íny, fogíny illetve a szájüreg gyulladásos betegségeinek a gyógyítására specializálódott. Ínyvérzés, látványos fogkő lerakódás, foglazulás esetén kell hozzájuk fordulnunk, de Budapesten is számos kiváló parodontológus praktizál.

Rengeteg fogászat található 2018-ban Budapesten. Vannak amelyek a helyi lakosok problémáit akarják meggyógyítani, míg mások a külföldiek fogturizmusra specializálódtak. A fogorvosi képzések Magyarországon a jobbak közé sorolhatóak és az árak sincsenek még úgy elszállva, mint az a nyugat-európaiak érezhetik. A fogászat választásánál sok szempontot kell mérlegelnünk:

  • Milyen problémára keresünk szakorvost?
  • Elegendő-e egy dentálhigiénikus éppen?
  • Mennyire rendszeresen kell majd fogorvoshoz járnunk a közeljövőben?
  • Milyen távol esik az otthonunktól? Milyen távol esik a munkahelyünktől?
  • Van-e számottevő kitérő a kettő közötti ingázás során?
  • Milyenek a kezeléseknek az árai?

Melyik fogászatot válasszuk, ha parodontológust keresünk?

Amikor választunk érdemes pár alapvető dolgot betartanunk. Legyen könnyen megközelíthető a hely nemcsak autóval, de tömegközlekedéssel is. Érdemes megnézni, hogy a fogászat vezető orvosa mióta praktizál, hiszen az ő tapasztalata általában a fiatalabb orvosok tudásán is látszódni fog idővel. Illetve próbáljuk meg elkerülni a nyugati “fogturistákra” specializálódott helyeket.

Ha egy központi fekvésű, tapasztalt fogorvosokkal és parodontológusokkal rendelkező, kellemes rendelőben szeretnénk kezeltetni a fogainkat, akkor érdemes a Pont32 fogászat és Szájsebészetet választanunk Budapesten. A 13. kerületben a Móricz Zsigmond körtértől pár percre helyezkedik el parkolási lehetőséggel, de metróval és villamossal is gyorsan megközelíthető. A fogorvosok között vannak jópáran, akik már évtizedek óta a szakmában vannak.

parodontológus budapest