Műanyag rekeszek az italgyártásban

szept 18, 2018 | Ipari gyártás

Az utóbbi 3 évtizedben fokozatosan nőtt az italok, üdítők és frissítők iránti igényünk. Eltűntek az utántöltős szódásszifonok, a házhoz járó tejesemberek. A fogyasztói szokásainkat gyökeresen változtatta meg a különféle folyadékok iránti igényünk, amelyekből hétről hétre egyre több akarja hogy rávegyen minket a vásárlásra. Azonban ez a növekedés a háttérben egy másik termék iránti igény növekedését is magával hozta: a műanyag rekeszekét.

A műanyag rekeszek a múlt században indultak hódító útjukra, mikor a műanyag gyártásra csodaként tekintettek az emberek. Úgy mondták ez lesz az az anyag amely bármit pótolni tud majd rugalmas felhasználása terén. Az emberi kreativitás határtalan és meg is valósult szépen fokozatosan a műanyag alapú termék világhódítása. Azonban arra senki nem gondolt volna, hogy ilyen mértékű környezetre gyakorolt hatása lesz.

Ennek a folyamatnak csak egy újabb fázisát jelentette az italgyártás robbanásszerű növekedése. Azonban a növekvő környezetszennyezés mellett az emberek igénye is megnőtt a fenntartható műanyag tároló gyártás iránt. Ebben jár az élen a Schoeller Allibert csomagolástechnikai vállalat, amely kifejezetten olyan műanyag rekeszeket, tárolókat gyárt, amelyek minimalizálják az anyagveszteséget és lehetőséget biztosítanak az újrahasznosításra. A magas minőségű műanyaghasználat biztosítja a rekeszek hosszú élettartamát, így amiatt sem kell aggódnunk, hogy gyorsan tönkremennek vagy széttörnek ezek a műanyag tároló eszközök.

Ha lehetőségünk van választani, akkor tegyük meg azt a környezetre nézve és használjunk újrahasznosítható műanyagot!

műanyag rekesz