Ezekre a dolgokra ügyelj, ha étlapot készítesz

aug 18, 2018 | Vendéglátás

Az étlap összeállítása sokszor nem okoz nagy fejfájást. A szokásos ételekkel, italokkal kell feltölteni, majd árakat csatolni hozzájuk, némi leírást a főbb összetevőkkel, bár néha ez elmaradhat és el is marad. Már csak be kell kötnünk és készen is vagyunk éttermünk étlapjával. Valóban ilyen egyszerű lenne?

Ha hisszük, ha nem egy igényesen összeállított étlap csodákra képes. A következő tippek garantáltan fogyasztásra bírják majd vendégeit. Az étlapunk tartalma legyen mindig eredeti, ahol megtalálhatóak a hagyományos ízek és a saját, egyedi ízvilágú ételek.

Az étlapon szereplő árak legyenek korrektek, vagyis az árakat úgy kell beállítani, hogy az a vendég és étterem számára is megérje. A legjobb ha az étlap könnyen olvasható, kreatív és egyben egyedi is. A menüt tekinthetjük az étterem cégérének is, ahol a vendég szembesül a kínálattal, megszólítja őt. Mindig illeszkedjen az étterem kialakult arculatához, koncepciójához. A Gasztro Palazzo étlapjaiból kedvünkre válogathatunk, hogy megtaláljuk az éttermünk számára tökéletes menülapokat. Előny a rövid és lényegretörő megfogalmazás és vonzónak, csábítónak hasson, hogy megragadja a vendég figyelmét. A főbb alapanyagokat mindig tüntessük fel, akár érdekességekkel, leírásokkal is kiegészíthetjük egy-egy étel bemutatását. Ezt a taktikát az ételek neveinél is alkalmazhatjuk, hogy egy kis színt vigyünk a kínálat elnevezéseibe. Időközönként, de legalábbis évente érdemes felülvizsgálni az étlapot, például aktualizálni az árakat, felülvizsgálni a fogásokat.

itallap étlap