Milyen a jó étlap minta?

szept 26, 2019 | Vendéglátás

Egy étteremben sokfajta tényező hozzájárul a vendég elégedettségéhez. Gondolnád, hogy az étlap fizikai minősége csakolyan fontos, mint a húsleves ízesítése? Ugye, hogy nem, hacsak nem vagy vendéglátó szakember. Ha vezettél már éttermet, akkor egyértelműen sok figyelmet szántál az étlapotok kialakítására. A formájára, a színére, még arra is, hogy milyen koktél következzen az Aperol Spritz után a sorrendben. Ez így van jól, ugyanis az étlap az első dolog, amit a  vendég a kezébe vesz. Amint leült a székre, máris nézi az italokat és rendelné is az első kört. Közben tudat alatt epdig felméri, hogy milyen a fogása az étlapnak, hány oldalas és még arra is figyel, hogy gyűröttek és koszosak-e a lapok.

étlap minta

Ezért jó néhány étteremben külön csapat figyel oda az étlapok tervezésére és karbantartására. Először is kell egy jó étlap minta, ami alapján felépíthetjük a saját vendéglátóhelyünk kínálatát. Nagyon jó elgondolás egy külön borlap, amin a legjobb és legkülönlegesebb évjáratok szerepelnek. Ezen kívül nem árt, ha az üdítőknek, koktéloknak, röviditaloknak és forró italoknak is van egy itallap. Ha az egyszerűséget kedveljük, vagy nem illik bele egy külön borlap a bisztrónk profiljába, akkor az itallap lehet egyetlen darab is. Ezen kívül pedig az étlapon az ételek elrendezése is számottevő. Elöl helyezkedjenek el a levesek és előételek. Ezután a tészték, saláták, amik a könnyedebb fogások közé tartoznak. Majd a húsos főételek, alatta a köretekkel. Ez egy bevált szokás, ami remekül keresztülvezeti a vendégeket a fogásokon.