Sap rendszer jelentősége

dec 7, 2019 | Cégvezetés

A SAP AG fejlesztette ki a világ legnagyobb vállalatirányítási rendszerét.  A gazdasági területet tekintve a SAP szerepét a Microsoftéhoz lehet tekinteni a a szoftverek világában. A SAP egy világ vezető vállalat irányítási rendszer, melynek segítségével egy vállalat minden folyamatát átlehet tekinteni.  A Sap rendszert  a világon több mint 120 országban használják, több mint 32000 vállalattal.  A Sap AG-t Weinheimben alapították  1972-ben. Németül Systemanalyse und Programmentwicklung, mely magyarul annyit tesz, rendszerek, alkalmazások és termékek az adatfeldolgozásban.  Egy sajátos programozási nyelvvel rendelkezik melynek neve ABAP.

Sap rendszer jelentősége

Sap rendszer jelentősége

A Sap rendszer jelentősége a mai világban megkérdőjelezhetetlen, használata nem egyszerű, de megéri időt fektetni a program tanulásába, hiszen rengeteg cég használja ezt a vállalatirányítási rendszert. Sok nagyvállalatnál felvételikövetelménynek számít ezen program ismerete. Azon személyeknek akik multinacionális környezetben szeretnének dolgozni, mindenféleképp érdemes részt venniük valamilyen tanfolyamon,de akár már az egyetemi tanulmányok alatt is érdemes elkezdeni megismerkedni a szoftverrel. Főleg Pénzügy-Számvitel szakos hallgatóknak lehet szükségük ezen ismeret elsajátítására.

A sap rendszerek egy olyan felülettel rendelkeznek a vállalatok számára, mely átláthatóbbá teszi az információkat, javít az együttműködésen, és növeli minden üzleti folyamat hatékonyságát.  A program használatával csökkenthetjük az adatok papíralapú feldolgozását is.