Benzines fűnyíró: minden kert alapkelléke

márc 17, 2020 | Növénytermesztés

Manapság igazi kiváltság kertes házban élni. Az elrugaszkodott ingatlanpiaci árak általában csak albérletes lakhatást tesznek lehetővé. Főként igaz ez azokra a fiatalokra, akik nem örököltek házat vagy lakást. Pedig felnőttként mindannyian egy tágas és szép kertes házra vágyunk. Mindannyian szeretjük a szabadidőnket a kertben tölteni. Ha megadatik ez a kiváltságos helyzet, akkor érdemes időt és energiát is beleadni a kert szépítésébe. Cikkünkben összegyűjtöttük a legalapvetőbb kellékeket a kert rendbentartásához.

Benzines fűnyíró a szép gyepért

Tavasszal és nyáron a fű úgy nő mint a bolondgomba. Ha valaha is éltünk kertes háztartásban, akkor ismerjük azt a jelenséget. Szinte minden hétvégén fűnyírót kell ragadnunk és élhetővé tenni az udvart napozáshoz, társasozáshoz. Erre a legjobb eszköz egy benzines fűnyíró, ami nincs hálózati tápegységhez kötve. Ezzel sokkal egyszerűbb levágni a füvet az udvar távolabbi részein is és nem kell előre azon gondolkodni, hogy fog elérni a kábel addig a bizonyos pontig. Ráadásul gyorsan is lehet vele haladni: egy átlagos családi ház udvarán a fű lenyírása nem tart tovább egy óránál gereblyézéssel együtt.

benzines fűnyíró

Milyen kisebb eszközök szükségesek a rendezett kerthez?

Természetesen a benzines fűnyírón kívül szükségünk van más olyan eszközökre is, amelyekkel a kertben található növényeket istápolhatjuk. Mindenképp szükségünk lesz majd egy metszőollóra, amivel a rózsabokrok és a gyümölcsfák növekedését szabályozhatjuk. Ezen kívül a kapa, ásó, gereblye hármasa is alap kellék egy szép udvarhoz. Akiknek a veteményes kert gondozása is a feladata, annak nem árt beszerezni egy rotációs kapát vagy robit, amivel az ültetési folyamatot lehet megkönnyíteni. Ha szeretnénk palántákat, burgonyát termeszteni a veteményesben, akkor az ehhez szükséges területet kézzel igencsak időigényes lenne felásni. Plusz a kártevők ellen is megfelelően védekezni kell.

Még egyszer listába szedve, hogy mik a legszükségesebbek egy kertes ház rendben tartásához:

  • benzines fűnyíró, robi
  • kapa, gereblye és ásó
  • sövényvágó, metszőolló
  • nem árt beszereznünk egy talicskát
  • permetezőszerek és az ehhez szükséges háti vagy gépi permetezők