Miért léteznek különféle kutyaágyak?

júl 23, 2020 | Kisállat tartás

A kutyáknak kitalált felszerelések épp olyan specifikusak tudnak lenni, mint az embereknek szánt használati tárgyak. Ugyanez a jelenség fedezfető fel, amikor gazdiként fekhelyet szeretnél választani kedvencednek. A különféle kutyaágyak között könnyen el is veszhetsz, ha nem vagy elég jártas a témában. Cikkünkben segítünk megtalálni a tökéletes pihenőhelyet négylábúdnak.

Különféle kugyaágyak között is van jó meg rossz

Fontos már az elején leszögezni, hogy mint minden termék esetében, a kutyaágyak piacán is igen változatos a felhozatal minőségben. Nem minden arany, ami fénylik – szokták mondani és ez kiváltképp igaz az ebfelszerelések terén is. Sok kutyaágy nagyon dizájnosan és extrásan néz ki, viszont egyáltalán nem tesz jót kedvencednek alvás közben.

A túl puha párna, a túl kicsi alvófelület, a vékony vatta mind károsak a kutyának. A továbbiakban segítséget nyújtunk a kiválasztásban.

különféle kutyaágyak

Mit kell figyelembe venned, ha kutyaágyat vásárolsz?

Elsősorban arra, hogy milyen pozícióban alszik a kutyád. Csomó kutya alvási pózról olvashatsz a neten, amik nemcsak arra szolgálnak, hogy édi kutyás képeket nézegess. Sokat lehet belőlük tanulni akkor is, ha épp kutyafekhely után nézelődsz:

  • Gombóc póz: azok a kutyák, melyek elsősorban összegömbölyödve szeretnek aludni egy fánk vagy kör alakú kutyaágynak fognak örülni legjobban. Ebben kényelmesen el tudnak helyezkedni és biztosan jókat alszanak benne.
  • Kiterülős, háton vagy hason fekvős kutyapóz: ha kutyusod oldalasan fekszik, akkor inkább a klasszikus téglalap alakú fekhelyek között nézegess. És figyelj oda a megfelelő méretre is. Az ágy inkább nagyobb legyen, mint kisebb, mert egy szűkös fekhelyről lelóghatnak a lábai és könnyen ízületi bántalmai lehetnek kedvencednek.
  • Idős, ízületes kutyusoknak: ha a te kutyád sem mai csirke, akkor érdemes az ortopéd kutyaágyak közül választani. Az ilyen sepciális fekhelyek kedveznek a csontoknak, a gerincnek és az ízületeknek is. Kedvenced értékelni fogja, ha csak ilyen minimálisan is, de odafigyelsz az egészségügyi igényeire.