Így dobd fel fürdőszobádat: profi tippek kezdőknek

szept 10, 2020 | Ipari gyártás

A fürdőszoba hatékony kihasználása a legjobb lakberendezőt is próbára teszi. A probléma abból ered, hogy általában ez a legkisebb helyiség a lakásban, így ügyesen kell alakítanunk a helyet, ahhoz, hogy mindenünk kényelmesen elférjen. Egy jól kialakított fürdőszoba hasznunkra lesz, ahol nyugodtan relaxálhatunk fürdés közben. Lássuk milyen praktikus tippeket érdemes betartani ahhoz, hogy minél jobb legyen a fürdőszobánk helykihasználása:

Tusoló fürdőkád helyett

Ha nem kifejezetten vagyunk a fürdőkád hívei, akkor telepítsünk inkább tusolót a fürdőszobánkba. Sokkal kevesebb helyet foglal, mint a kád. Érdemes sarokpolcot felszerelnünk a tusolóba, ahol a tusfürdőt, sampont és egyéb szereket tárolhatjuk.

Polc mindenhova

A legapróbb helyekre is érdemes polcot felszerelni, ahova a csecsebecséinket, krémeinket pakolhatjuk. Ha a szekrény már nem fér el a fürdőszobában, akkor szereljünk fel a falra lebegő polcokat. Ezek rendkívül jól néznek ki és segítenek abban, hogy mindenünk helyet találjon.

A mosdókagykó alatt beépített szekrény

A mosdókagyló lábát érdemes körbeépíteni beépített szekrénynek, így a plusz helyet szintén ki tudjuk használni.

fürdőszoba világítás

Egyéb dizájn megoldások

Felejtsük el a hagyományos lámpákat, használjunk egyedi megoldásokat. Próbáljuk ki például a led szalagokat, amik remekül feldobják a piperekszekrényünket. Az Anro webáruházban például szuper világítási megoldásokat találunk, amik remekül feldobják fürdőszobánk hangulatát: https://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/184

Használjunk tükröket: a tükrök tágítják a teret, így bátran használjunk nagy tükröt a fürdőszobánkban. Mindenképp helyezzünk fel tükörvilágítást, mely segít a reggeli sminkelésben, borotválkozásban.

Meleg színek, egyedi csempék: míg a szüleink fürdőszobáiban régen még a hagyományos fehér színekkel találkozhattunk a fürdőszobákban, addig ma már rengeteg különböző csempét kapunk. Használjuk ki, legyünk egyediek, különlegesek. Csempésszünk be a dizájnba 1-1 sor egyedi csempemintát, ami szuperül fel fogja dobni a helyiséget. Használhatunk emellett fürdőszobákba való falpaneleket is. Ha van egy kis időnk, akkor érdemes különféle ötletekért böngészni a weboldalakat.

Használjuk ki tehát a kis helyet is ugyanolyan kreatívan, mint a nagyobb szobákat. A fentebbi megoldásokkal sikerülni fog!