Mi a hosszú élet titka?

okt 12, 2020 | Test és lélek

Ezt a kérdést már nagyon sokan feltették, és sok ember a mai napig keresi rá a választ. Vannak feltételezések, hogy mi lehet a titka a hosszú életnek, de biztosat még a tudományok doktorai sem tudnak mondani. Egy viszont biztos, hogy senki sem szeretne úgy megöregedni, hogy minden reggelét egy marék gyógyszerrel kezdje. Ahogy idősödik az ember, úgy nő a betegségek kockázata is, ezt viszont megelőzhetjük, ha tudatosan teszünk ellene. Persze, vannak genetikai betegségek is, amelyeket örökölhetünk, és ezeket sok esetben nem tudjuk elkerülni, csak a betegség lefolyását tudjuk csillapítani. De a lényeg, hogy sokat tehetünk azért, hogy még idős korban is fittek maradjunk.

Étkezés, mozgás és nyugodt élet

Amit biztosan lehet tudni az az, hogy a stresszes élet egyáltalán nincs jó hatással az emberi szervezetre. A feszültségek, a mindennapos rohanás és a megfeszített munka nagyon hamar kimeríti az embert, és ha nem szánunk elég időt a regenerálódásra, akkor hamar megbetegedhetünk. A városi életet élők nagyon nehezen tudnak lelassítani, ezért sokan azt javasolják, hogy vidéken vásároljon az ember házat, és ott éljen nyugodt életet a családjával. Emellett a mozgás is kulcsfontosságú. Sport nélkül a szervezet és az izomzat is leépülhet, ami számos betegséghez vezethet. Ez lehet az elhízás, de akár a cukorbetegség is. Az időskori cukorbetegség kezelése viszont nem lehetetlen. Ha figyelünk a táplálkozásra is, akkor azzal még inkább növeljük az esélyét annak, hogy egészségesek és kiegyensúlyozottak legyünk idős korban is.

cukorbetegség kezelése Cukromcukrom

Fitten és kortalanul

Ma a fitten tartásnak minden eddiginél nagyobb jelentősége van. Olyan életvitelünk és munkánk van, amely megköveteli a tudatosságot, és azt, hogy figyeljünk magunkra. Kis lépésekkel minden cél elérhető, még az is, hogy idősen is aktívak legyünk testileg és lelkileg egyaránt. Ezért viszont tenni kell. Ne sajnáljuk rászánni az időt, tegyünk magunkért és egészségünkért!