A logisztika kihívásai

okt 20, 2020 | Ipari gyártás

Talán nem is gondoljuk, de a logisztika terén is rengeteg kihívással találhatja szembe magát az ember. A termékek szállítása, raktározása több okból kifolyólag sem egyszerű dolog. Mi az áruházakba belépve csak a megpakolt polcokat látjuk, és az eladótérbe elhelyezett termékekkel találkozunk. De ha a folyamatok mögé látnánk, akkor észrevennénk, hogy milyen nagy utat tesz meg egy-egy termék a kiindulóponttól az üzletig. Ezeket a folyamatokat nem könnyű menedzselni, ráadásul sok felelősséggel is jár. A terméknek ugyanis épnek, sértetlennek kell lennie ahhoz, hogy a vásárlók hozzá tudjanak jutni, megvegyék azt. A biztonság viszont a másik szempont, ami sérülhet a logisztika során.

Korszerű tartályokkal a profi megoldásért

Egyáltalán nem mindegy, hogy egy áruszállító mibe pakolja be a termékeket. A konténereknek és dobozoknak higiénikusnak kell lenniük, de a tartósság és a praktikusság is fontos jellemző a szállításkor. Manapság mindenki a korszerű megoldást keresi a logisztika terén is, ezt pedig a szállítódobozok megfelelő kiválasztásával is lehetne kezdeni. Nagy problémát szokott okozni az, hogy a konténerek hamar tönkremennek szállítás közben, de a mi még nagyobb gond, hogy ezt követően a doboz a kukában landol. Viszont vannak olyan tartályok, amelyek híresek tartósságukról, és amelyeket meg lehet javítani egy esetleges sérülés után. Mi több, ezek a tartályok újrahasznosítható formában is beszerezhetőek.

ibc tartály schoeller

Scholler Allibert profi szállítódobozok

A Schoeller Allibert holland cég profi megoldásokat nyújt a logisztikai kihívásokkal küszködőknek. Olyan szállítódobozokat gyárt, amelyek 100 százalékosan újrahasznosíthatóak. Nem törnek el egykönnyen, és még a helytakarékossághoz is hozzájárulnak. A vállalat olyan ibc tartályokat is forgalmaz, amelyek az ömlesztett áruk szállításában nyújtanak nagy segítséget. Az ibc tartály alkalmazása a vegyiparban kiemelt jelentőséggel bír, hiszen ezek az anyagok az emberre és a környezetre is károsak. Ha valamelyik tartály rossz minőségű és ezért megsérül, annak beláthatatlan következményei lehetnek a szállítás során.