Praktikus ötletek kis méretű nappaliba

dec 31, 2020 | Lakberendezés és bútorok

Otthonunkat igyekszünk minél otthonosabbá és tetszetőssé tenni, azonban ez sokban függ a terek adottságaitól is. Sajnos a legtöbbünk nem engedhet meg magának nagy lakást, különösen, ha nagyvárosról van szó. A kisméretű lakásokat is szuperül be lehet rendezni azonban, csupán egy kis odafigyelést és kreativitást igényel. Ottonunkban legtöbbször a nappaliban tartózkodunk, így cikkünkben most ezzel foglalkozunk: ötletek kis méretű nappaliba.

ötletek kis méretű nappaliba

Ötletek kis méretű nappaliba

  1. A tereket tágítsuk, ne szűkítsük: válasszunk világos színeket, hiszen azok tágítják a teret. Továbbá ha lehet, akkor ne fessük ki mind a négy falat, csak az egyiket: így hangulatos, de mégis tág tér hatását érjük el. A sötét színek szűkítik a teret, így ezeket mindenképpen kerüljük el.
  2. Ahol lehet ne haszháljunk ajtót: a kis lakásokban sok helyet foglal el az ajtó, különösen, ha szűkebb folyosókkal rendelkezik otthonunk. A tolóajtó vagy a harmónikaajtó remek megoldást kínál erre a problémára. Ezekkel könnyedén lezárhatjuk a teret, de mégsem foglalnak sok helyet.
  3. Amit csak tudunk polcozzunk fel: könyveinknek, csecsebecséinknek rakjunk fel polcokat. Próbáljunk minél kevesebb szekrényt tenni nappalinkba, hogy az ne foglalja el a helyet. A szekrény pótlására remek megoldást kínál a polc.
  4. Ágyneműtartós kanapé: egy ágyneműtartós kanapéval jelentős helyet spórolhatunk meg: ide teherjük a papucsokat, egyéb szükséges holmikat, amiket egyébként a szekrénybe tennénk.
  5. Falról lehajthatós ágy: ha a nappalinkat egyben hálószobaként is használjuk, akkor érdemes falról lehajthatós típust választanunk. Így nappal ki tudjuk használni a teret, este pedig könnyedén lehajthatjuk azt alváshoz.

Ötletek a lakás többi részébe

Összességében elmondható, hogy a beépített szekrények rengeteget nyelnek el, éppen ezért népszerűek a mai napig is a panellakásokban például, de máshol is elmondható ugyanez. Rengeteg dolgot tudunk ezekbe pakolni és a folyosó is ki van ezáltal használva. Éppen ezért lehetőleg ezeket ne bontsuk le, hanem pakoljunk ide mindent, ami használaton kívül van.