Kutyaeledel a boldog és kiegyensúlyozott kutyákért

márc 15, 2021 | Kisállat tartás

A kutyák számára az egyik legfontosabb dolog a sok játék mellett az evés: a finom falatokkal ugyanis nemcsak etetni, de motiválni is lehet a kiskedvenceket. A kutyák többségénél rengeteg trükköt meg lehet tanítani jutalmazással, sőt! Engedelmességre is sokkal hatékonyabban lehet nevelni a négylábúakat, ha a hasuk vezeti őket. A mai kínálat azonban annyira széles, hogy még tapasztalt gazdik is nehezen tudják eldönteni, hogy melyiket is érdemes választani a sok közül. Cikkünkben most ehhez adunk tippeket és tanácsokat, hogy ténylegesen a legfinomabb falatokat adhasd kutyusodnak odaadó szeretetéért.

Milyen kutyaeledelt válasszak? Száraz vagy nedves?

Az első kérdés, ami fel szokott merülni, hogy milyen eledellel kell etetni a kutyát. Gyakran előfordul, hogy a gazdák válogatós kutyára panaszkodnak: ezek a kutyusok főként a nedves eledeleket eszik, a tápra pedig rá se néznek. Ezzel nemcsak az a baj, hogy a kutya dönti el, mit eszik, hanem az is, hogy a kizárólag nedves, puha ételtől gyorsabban kialakul fogkövesség kedvencednél. Épp ezért, ha a te kutyád is “válogatós”, akkor itt az ideje a sarkadra állni, és másfajta eledelt is megszerettetni vele.

A száraztápokat nagyon sokan válsztják, mert nemcsak megvan bennük minden fontos anyag, ami kedvenced táplálásához szükséges, de még a fogaknak is kedveznek, hiszen alaposan meg kell őket rágni. Emellett adhatsz pl. 1-1 kanál nedveset minden etetéskor, de kiegészítheted szárított marha lábszárcsonttal, amelynek rágásával szintén elő lehet segíteni a fogak egészségét.

kutyaeledel

Milyen a jó kutyaeledel?

Ahogy írtuk, nem mindig lehet eldönteni, melyik kutyaeledel a jó. Az olyan prémium márkák, mint a PLATINUM Natural megbízhatók, és nagy odafigyeléssel készítik a kutyatápokat, konzerveket. Ezért érdemes márkahűnek maradni, ha valaki megtalálja a minőségben jó kutyaeledelt. A PLATINUM tápok mellett jutalomfalatokat, Tetra Pak csomagolású nedves eledeleket és további bőr-, valamint fogápoló termékeket is megtalálhatsz.