Milyen multimédiás fejegységet vegyek?

márc 24, 2021 | Autó Tuning

Magyarországon rengeteg olyan autó van, amely kifejezetten régi és egyáltalán nem rendelkezik, központi számítógéppel. Sokan az újabb autókban sem kérik mint extrát, hiszen eléggé drága tud lenni egy új autó vásárlásánál. Mindemellett pedig, mindenkinek van okostelefonja, így a navigáció viszonylag könnyen megoldható. Azonban, aki ült már olyan autóban ahol bevan szerelve belső számítógép egy nagy kijelzővel, az tudja, hogy mennyivel komfortosabbá teszi mind a vezetést mind az utazást. Erre az egik legjobb eszköz a multimédiás fejegység beszerelése.

A multimédiás fejegység kiválasztása

Milyen multimédiás fejegységet vegyek, merül fel sokakban a kérdés. Alapvetően a pénztárcánktól és az autónk konzoljának a méretétől fog függeni. A több százerezer forintos gyártói árakhoz képest itt tényleg kimaxolhatunk minden funkciót 100.000 Ft alatt. Túl nagy eltérések nem lesznek a típusok között, azonban mindenképpen figyeljünk a gyártói garanciára és kerüljük a gyanúsan olcsó ajánlatokat. Ez utóbbiak gyakran már hónapok alatt tönkremennek és gyakran nem is javíthatók.

A másik szűk keresztmetszett a kiválasztáskor, az hogy mekkora méretben lehetséges a beszerelés, illetve, hogy előfodulhat-e már beépített rendszerekkel kompatibilitási probléma. Ebben az esetben érdemes beszélni az eladókkal és a szerelőnkkkel is, hogy megvalósítható-e a beszerelés.

A 2 dines fejegységek előnyei

A legfontosabb, hogy már egy phablethez képest is sokkal nagyobb és stabilabb képet ad a rendszer a navigáció során. A multimédiás fejegyésgek ezen kívül tartalmaznak Wi-fi és Bluetooth kapcsolódási lehetőséget is, így nem kell aggódnunk a kedvenc lejátszási listánk bekapcsolása miatt. Érdemes mikrofonnal rendelkező verziót keresni, hiszen a vezetés közbeni hívások fogadását sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik.

milyen multimédiás fejegység vegyek

Amit érdemes még beszereznünk egy ilyen modul mellé az mindenképpen egy tolatókamera legyen. Ég és föld a különbség akár már egy hangradaros megoldáshoz képest is, és sha többé nem kell aggódnunk a forgalmas helyeken történő parkolás miatt sem.