Szabadulj ki egy napra! Egynapos kirándulás ötletek

júl 15, 2021 | Test és lélek

Egy hétvégi feltöltődés a testnek és a léleknek is hasznára válik! A hosszabb időre tervezett nyaralások és üdülések mellett tökéletes kikapcsolódást tud biztosítani egy egynapos kirándulás is. Sőt! Vannak olyan esetek, amikor ennél nem is kell több. Egy laza (vagy éppen nem olyan laza) 10-20 km-es túra valamelyik hegységünkben, vagy egy bicikli körút valamelyik kisebb tavunknál… jól hangzik, ugye? Blogbejegyzésünkbe összegyűjtöttük a legszuperebb egynapos kirándulás ötleteket.

egynapos kirándulás ötletek

Kék túra útvonalak

Talán a leghíresebb túrázási lehetőség most hazánkban a Kék túra útvonal nyújtotta lehetőségek. Az összesen 2580 km-es túra útvonal 3 részből áll, amely Magyarország legtöbb területét, tájegységét érinti. Plusz izgalomként szolgál, hogy 295 bélyegző helyszín is található az útvonalon (amelyek általában valamilyen mérföldkövek), így egy külön kék túra füzetbe – amit a legtöbb sport vagy túra üzletben meg lehet vásárolni – lehet gyűjteni a bélyegeket a teljesített vonalakról.

Kilátók, tavak, patakok, vízesések, vadregényes ösvények várnak rád ezeket a jól kiépített útvonalakon. Természetesen nem kell egyszerre hatalmas távokat megtenni, teljes mértékben egyéni döntés, hogy milyen hosszú útvonalat tervezünk be egy-egy napra, így szuper egynapos kirándulási alternatíváként szolgál a kirándulás kedvelőinek. Több és részletesebb információt a Kéktúra hivatalos weboldalán találsz.

 

Fantasztikus kilátók

Mindig jó, amikor úgy ér véget egy túra vagy kiránulás, hogy szemet kápráztató látvány tárul elénk. Rengeteg csodálatos panorámával rendelkező kilátója van Magyarországnak, amelyeknek többsége nem is nagy nehézségek árán közelíthető meg. Akár kék túra útvonal részeként, de önmagukban is tökéletest célt szolgálnak. Összegyűjtöttük a legtutibb tippeket, amelyeket mindenképp látogass meg az idén:

  • Xantus János gömbkilátó, Balatonboglár
  • Prédikálószék Kilátó, Dömösről vagy Diósról
  • Írott-kő kilátó, Kőszeg
  • Galya-kilátó, Galyatető
  • Prónay-kilátó, Alsópetény
  • Ranzinger-kilátó, Tatabánya
  • Zengő-kilátó, Pécsvárad

 

Tervezd meg a legszuperebb egynapos túrát, és a közelben ülj be a helyi legjobb étterembe! Ez a tökéletes kikapcsolódás receptje. 🙂