Milyen ajándékkal kedveskedjünk a gyerekeknek?

júl 28, 2021 | Ruha és ajándék

Ajándékot vásárolni a gyerekeknek bizony sokszor komoly fejtörést tud okozni. A 138. kisautó vagy egy újabb Barbie baba a kupac tetejére már nem okozza azt a hatást, amelyet még a kollekció első pár darabjánál látott a szülő a kicsiken – így valami mást kell kitalálni. Segítségül összegyűjtöttünk néhány kreatív ajándékötletet gyerekeknek, ha esetleg eluralkodna rajtunk a tanácstalanság.

kutyás pólóÖltöztesd fel őket!

Amint a felnőttek, úgy a gyerekek is megnézik, hogy milyen ruhát vesznek fel. Mielőtt valamilyen textíliát szereznénk be nekik ajándékként, mindenképp bizonyosodjunk meg arról, hogy a kinézett minta tetszeni fog a kisfiú vagy kislány számára. Állatbarát? Akkor egy menő kutyás póló lesz a nyerő választás. Odavan valamelyik népszerű Marvel vagy DC hősért? Egy Amerika Kapitányos vagy egy Pókemberes felsővel garantált sikert aratunk. Természetesen számtalan egyéb kedvelt rajzfilm karakter lehet a mintán, a lényeg, hogy a gyerek büszkén villoghasson benne az óvodában vagy a suliban.

Olvasás, olvasás, olvasás

Napjaink technológiai fejlődésének következtében sorra jelennek meg a piacon a különféle kütyük, és egyre nehezebben lehet a gyerekeket rávenni az olvasásra. Egy új mesekönyvvel nemcsak ezen tevékenységre neveljük a kicsiket, hanem minőségi időt is tölthetünk velük. Ráadásul vannak olyan népszerű gyerekfilmek és mesék, amelyek megjelentek írott formában is – ezzel pedig csökkenthetjük a tévénézésre fordított órák számát.

Amikor ajándékot vásárolunk egy gyermeknek, sokszor előjönnek a kétségek. Tetszeni fog neki? Elég hasznos vagy érdekes a meglepetés? Igazából teljesen mindegy: ha ugyanis szívből adjuk, minden ajándék egyedi és különleges lesz.