Tiszaújváros gyógyfürdő: új szolgáltatások a láthatáron?

júl 29, 2021 | Test és lélek, Vendéglátás

A tiszaújvárosi gyógyfürdőnek igencak jó híre van: a környéken kívül egész Magyarországról szívesen látogatnak az egykori “Leninvárosba” pihenni és feltöltődni a turisták. Sőt, külföldről is jelenetős számban látogatják Tiszaújváros gyógyfürdőjét, azonban a legtöbben csak 1-1 napra érkeznek üdülni.

Ennek egyik oka, hogy az Alföld nagyságából adódóan számos érdekességgel és látnivalóval kecsegtet, ezért sokan csak rövid időre szállnak meg 1-1 városban vagy településen, és inkább bejárják egy nyaralás alkalmával a Hortobágyot és a Tisza-tó környékét. A másik pedig, hogy Tiszaújvárosnak például ezidáig nem volt olyan szállása, amely igazán prémium érzést nyújtott volna. A gyógyfürdő szomszédságában 2021 szeptemberében azonban megnyílik a Tisia Hotel & Spa, amely új lehetőségeket tár a város turisztikája elé.

tiszaújvárosi gyógyfürdő

Tiszaújváros gyógyfürdő: miért olyan népszerű?

A tiszaújvárosi gyógyfürdő több tucat gyógyászati és rekreációs szolgáltatással várja azokat, akik pihenni, regenerálódni vagy gyógyulni szeretnének. A gyógyvizes medencék ugyan beutaló nélkül is igénybe vehetők, de több olyan szolgáltatás is létezik a komplexumban, amelyet csak orvosi javallattal lehet használatba venni. A térség másik nagy fürdője Hajdúszoboszlón található, de az több tíz kilométerrel délre helyezkedik el, így azok, akik Közép-Kelet Magyarországon akarnak relaxálni, biztosan Tiszaújvárost választják: https://tisiahotel.hu/gyogyfurdo

Néhány fontos információ a fürdőről: a tiszaőjvárosi gyógyfürdő 2001-ben kapott gyógyfürdő minősítést. A több mint 1000 méter mélyről feltörő 65 Celsius fokos termálvizet több gyógyvízi medencében is hasznosítják, de ezen kívül strandfürdő, élményfürdő és egyéb wellness, valamint gyógyászati szolgáltatások (fényterápia, mágneses és gyógyiszapos kezelés stb). vehetők igénybe.

Tisia Hotel x Tiszaújváros Gyógyfürdő

A Tisia Hotel & Spa közvetlenül a gyógyfürdő szomszédságában helyezkedik el, sőt, közvetlen átjárás is biztosított a két létesítmény között. A cél, hogy a hotel vendégeinek spa élményt is nyújthassanak a Tisiában, valamint, hogy a gyógyfürdőbe érkezőknek prémium minőségű szállóhely legyen biztosítva. Sőt, szintén a szomszédban található Sportcentrum is ki tudja használni nemzetközi rendezvényein a Tisia 4 csillagos szobáinak előnyeit.