Tudd biztonságban vállalatod jövőjét, képezz jó vezetőket!

okt 26, 2021 | Cégvezetés

profi vezető képzés tréning

 

Egy vállalatnak sok fontos értéke van, de ezek közül a legfontosabbak a munkavállalói, hiszen ők azok, akik minden más értéket megteremtenek. Így nem mindegy, hogy milyen szájízzel és munkamorállal kezdenek neki egy nap a munkának. Emellett köztudott, hogy a vezetők szerepe kiemelkedő a csapatának teljesítménye, és a vállalat stratégiai célkitűzéseinket elérése szempontjából. Egy jó vezetőt nem könnyű definiálni, de mindenképp tájékozottnak kell lennie, komplex gondolkozásmóddal kell bírnia, emellett következetesnek és empatikusnak is kell lennie, de igazából ezt a tulajdonság / képesség listát a végtelenségig lehetne bővíteni.

 

Egy új faktor a vezetésben: a gyorsan változó jövő

A 21. században minden eddiginél felgyorsultabb világban élünk. Naponta több ezer információt fogadunk be és dolgozunk fel, valamint egyre komplikáltabb helyzetek és szituációk alakulhatnak ki az üzleti életben. Az előző bekezdésben felsorolt, és a neves közgazdászok által kidolgozott vezetői elvek, képességek és tulajdonságok már nem elegendőek a jövőhöz való alkalmazkodásban.

Felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e vezetőnek születni. Természetesen vannak olyan adottságok, amelyek velünk születhetnek és elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól tudjuk menedzselni az alkalmazottakat és projekteket. Viszont rengeteg olyan tényezője is van vezetésnek, amelyek jól – és elengedhetetlenül – fejleszthetők. Ilyen például maga az attitűd. Lehetséges, hogy valakinek úgymond minden képessége megvan ahhoz, hogy sikeresen vezessen egy céget vagy csapatot, de olyan negatív gondolkodásmódja van, amivel rengeteg helyzetet nem tud sikeresen kihasználni.

 

Vezetői tréningek alkalmazása a sikerhez

Ma már egyre elterjedtebb az, hogy a vállalatok vezetőiket képzésekre küldik a folyamatos fejlődés érdekében. A piacon rengeteg profi vezető képzés tréning található, így egy ki kutatással hamar megtalálhatjuk a megfelelőt vállalatunk számára. Ilyen tréninget kínál például a Develor jövőbiztos vezető képzése, amely sikeresen felkészít a VUCA-világ (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiuous) komplex kihívásaira. Ezáltal olyan vezetőket képezhetünk, akik lépést tudnak tartani a világgal.