205 55r16 nyári gumi méret: most megéri megvenni!

nov 29, 2021 | Autó Tuning

Míg a legtöbb autó tulajdonos épp a téli gumikat szerzi be ezekben a napokban, addig a legtöbb gumisnál a nyári gumik épp nagyon le vannak árazva. Aki tavaly már beszerezte a téli abroncsokat, viszont a nyári gumikat épp 2022-ben kellene majd leváltani, annak érdemes most lecsapnia a tuti ajánlatokra. Akár 205 55r16 nyári gumi, akár egyéb kevésbé népszerű méret szükséges, az Autógumi Pláza webshop oldalán több ezer típusból és tucatnyi márkából válogathat.

205 55r16 nyári gumi méret: most az egyik legkeresettebb

Az autógumi méretek között vannak olyanok, amelyeket gyakrabban keresnek a vásárlók, de olyanok is akadnak, amelyekből havonta csak egy-két darabot adnak el. Ezek egyébként néhány évente is változhatnak akár, hogy a gyártók épp milyen méretekkel készítik a legújabb modelleket. Jelenleg a 205 55r16 nyári gumi méret az egyik legnépszerűbb. A legtöbb gumisnál le is vannak akciózva ezek a típusok a téli hónapokban, hiszen ilyenkor mindenki inkább a hidegebb időjárással is kompatibilis rugalmasabb téli gumikat veszi.

205 55r16 nyári gumi

A nyári gumik abban különböznek a téli abroncsoktól, hogy anyaguk sokkal merevebb, még a felforrósodott aszfalton sem kell attól tartani, hogy ellágyulnak a gumik. A nyári abroncsokat kifejezetten a magas hőmérsékletre tervezték, biztonságos velük a vezetés még +30-40 Celsios fok között is.

Ezzel szemben a téli gumik rugalmasságuknak köszönhetően +7 Celsius fok alatt is kellő tapadást biztosítanak.

Négyévszakos gumik: jó megoldás?

A négyévszakos abroncsok 2 az 1-ben megoldásnak tűnnek, de nem minden esetben ez a jó választás. Ugyan az elmúlt években sokat fejlődtek ezek az abroncsok, a szakértők még mindig azt javasolják, hogy inkább külön nyári és külön téli gumi szettet vegyenek a sofőrök. Egy-egy prémium szett akár 5 évig is bírja rendszeres használat mellett is. Ha pedig a 4 gumi árát leosztjuk a használati évekkel, akkor igazán gazdaságosan jön ki az áruk.