A narancsbőr eltüntetése cellulit masszázzsal

márc 17, 2022 | Test és lélek

Sok nő számára ismerős a narancsbőrrel való küzdelem. Szinte minden nő találkozik vele az élete folyamán, a szerencsésebbek pedig minimum hallottak róla. A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr alatt található kis zsírfelhalmozódások eredménye, melyek egyenetlenné teszik a bőr felszínét. Főként a combon és fenéken jelenik meg. Valószínűleg a nők bőrének szerkezete és hormonális folyamatok járulnak hozzá a kialakulásához. Ritkán egyébként a férfiaknál is előfordul. Hajlamosító tényezők lehetnek a genetikai hajlam, a mozgásszegény életmód, a stressz. A terhesség időszaka alatt is megjelenhet.

 

A narancsbőr kezelése

 

Alapvetően szinte minden nő érintett lehet bizonyos mértékben, így a narancsbőr nem feltétlen számít kórosnak. A 20. században azonban jelentősen felértékelődött a külső megjelenés, így a nők részéről nagy igény mutatkozott a narancsbőr kezelése iránt. Több módszer is napvilágot látott, de ezek eredményessége és tartóssága egyénenként nagyon eltérő lehet. Próbálkozhatunk a testsúlycsökkentéssel, mely általánosan azoknál válik be jobban, akik magas kiindulási testtömegindexszel rendelkeznek. Hallani a mezoterápiáról is, mely során különböző zsírbontó anyagokat fecskendeznek be, vagy krémek, esetleg rádiófrekvenciás kezelések alkalmazásáról.

Talán az egyik legkellemesebb módja a narancsbőr elleni küzdelemnek a megfelelő életvitellel egybekötött cellulit masszázs lehet, melyet alkalmazhatunk megelőzésként, valamint már kialakult cellulit kezelésére is.

az életmódváltás segítheti a cellulit kezelését a masszázs mellett

Hogyan segít a cellulit masszázs?

 

A cellulit masszázs elősegíti, hogy a felhalmozódott méreganyagok könnyen kiürüljenek. Továbbá felgyorsítja az anyagcserét, valamint a szövetek frissítését a szervezetben. Ezek alapján is látszik, hogy természetes és kényelmes módon segíti a narancsbőr eltüntetését. Emellett pedig a bőrt feszesebbé és puhává varázsolja.

A szakemberek azonban kiemelik, hogy csak rendszeres masszázzsal érhető el jó eredmény, kúraszerűen legalább 12 alkalmat javasolnak.

Továbbá felhívják a figyelmet a megfelelő életvitel fontosságára és kellő mennyiségű folyadék fogyasztására. Emiatt is tanácsolják a masszázs kezeléseket kiegészíteni életmód tanácsadással is, hogy egyéni szinten a legmegfelelőbb eredményt érhessük el.