Stancolás szolgáltatás: így tedd egyedivé nyomtatott reklámanyagaid

márc 26, 2022 | Ipari gyártás

Ha nyomdai szolgáltatásokról beszélünk, akkor valószínűleg a stancolás szolgáltatás nem az elsők között fog beugrani. Pedig az egyik legkiválóbb eszköz arra, hogy egyedivé, formabontóvá vagy adott esetben praktikussá tegyük reklámanyagainkat.

stancolás szolgáltatás

Egyedi reklám anyagok stancolás szolgáltatással

A napjainkra jellemző óriási reklámzaj miatt egyre nehezebb figyelemfelkeltő kommunikációs eszközökkel előrukkolni akár az online, akár az offline térben. Adott esetben egy konferencián a millió szóróanyag közül nem egyszerű kitűnni vagy annyira megragadni a célközönségünk figyelmét, hogy időt szánjanak akárcsak az elolvasására is.

Az erre való esélyünk növelésére kitűnő eszköz lehet a stancolás, amely segítségével egyedivé tehetjük szóróanyagainkat. A stancolással formabontó alakot adhatunk többek között névjegykártyainknak, brosúráinknak, kártyanaptárainak, csomagolásainak, belógóinak, vagy épp mappáinak.

A stancolás szolgáltatáson belül a bígelés, azaz a hajlítás könnyítés is egy nagyon hasznos eszköz. Ennek segítségével tudjuk, akár az extrém formákat is precízen, pontosan behajtani. Emellett pedig még idetartozik a perforálás is, azaz a tépéskönnyítés, aminek segítségével bizonyos részeket úgy tudunk letépni a nyomtatványról, hogy maga a termék nem sérül. Ezt a technológiát használjuk például a belépőjegyeknél is.

Nívós kivitelezés

Ahogy azt már korábban is említettük a stancolás szolgáltatás kitűnő eszköz arra, hogy egyedivé tegyük szóróanyagainkat. Épp ezért, elengedhetetlen, hogy olyan nyomdát válasszunk, ahol akár több évtizedes tapasztalattal használják ezt a fajta technológiát és garantáltan kifogástalan minőségben tudják nekünk elkészíteni. Emellett persze az sem hátrány, ha kifejezetten reklámanyagok elkészítésére specializálódót nyomdát választunk.

Figyeljünk arra is, hogy a gyártásra rövid határidőt kapjunk, hiszen a reklámanyagok esetében az utolsó pillanatig előfordulhat variálás, de fontos, hogy mindenképp időben kézhezkapjuk. Emellett mindig érdemes körülnézni a kiválasztott nyomda szolgáltatás palettáján, hiszen elképzelhető, hogy számos dologban segíteni tudnak, ha reklámanyagokról van szó és megspóroljuk magunknak a keresgélést. Különösen akkor, ha elégedettek is vagyunk az igénybevett szolgáltatással.