Gipszkartonok előnye házépítéskor, felújításkor

márc 31, 2022 | Lakberendezés és bútorok

Házépítéskor vagy lakásfelújításkor számos eszközzel dolgozunk, melyek közül az egyik rendkívül hasznos belső építőelem a gipszkarton. Könnyű mozgathatósága és kezelhetősége miatt a szakembereknek előszeretettel használják. Ha mi magunk szerezzük be az anyagot, akkor egy autó segítségével mi magunk is könnyedén meg tudjuk emelni és elhordani. Egyedül arra kell figyelnünk ebben az eseteben, hogy a gipszkartonokat nagy lapokban lehet kapni, így bár súlyra nem nehéz, de helyigényes, tehát egy kisebb autóba biztosan nem fog beférni. Egyszerűbb hát, ha a szakemberekre bízzuk az anyagszállítást. Könnyűsége miatt tehát nagyon népszerű és számtalan helyen fel tudjuk használni a lakásban. Lássuk!

Gipszkartonok otthonunkban

A gipszkartonok nagyon hasznosak voltak a saját panelotthonunk felújításakor is. Egyrészt a lakáson végigfutó csőt el kellett takarni valahogy, amit mi gipszkartonnal oldottunk meg. Másrészt a wc mögötti falat is gipszkartonnal tettük simává, belevágva a vízóra leolvasásához szükséges lyukakat. Emellett a gyerekkori szobáink elválasztófala is gipszkarton volt. Borzasztóan gyors volt vele a munka, alig nagyott maga után takarítanivalót. Szinte teljesen pontosan meg lehetett határozni a felhasználandó anyag mennyiségét, így nem volt sok maradék sem. Árban tekintve is megfizethető volt a munka. Mivel könnyű vele dolgozni, így a szakemberek is szeretik, korrekt áron és egynapi munkával fel lehetett húzni a panellakásunkban lévő gipszkarton falakat.

gipszkartonok

Gipszkartonok beszerzése

Általában az adott szakember szerzi be az anyagot, de spórolás szempontjából mi magunk is megvehetjük. Ha sürgősen kell, akkor látogassunk el egy szakboltba, de ha nem, akkor érdemes akár rendelnünk. Házhozrendelésnél nem nekünk kell autót szerezni, elmenni érte és hazahordani, hanem házhoz hozzák nekünk az anyagot. Az előfordulhat, hogy csak a lakás ajtajáig viszik a kiszállítók, de nekünk már az is nagy segítség. Érdemes tehát a neten is szétnéznünk és az ott lévő kínálatból válogatnunk.