Hialuronsavas ajakfeltöltés: villámgyorsan a telt ajkakért

márc 31, 2022 | Test és lélek

A hialuronsavas ajakfeltöltés kezelés napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem csoda, mivel gyors és fájdalommentes eljárásról beszélünk.
Tudta, hogy a szem után, az ajak az arcunk legmeghatározóbb része? Sok esetben viszont a rúzsok és ajakfények használata mellett sem vagyunk elégedettek vele. Túl keskenynek találjuk, ami szigorú kifejezést kölcsönöz arcunknak, vagy csak nagyobb hangsúlyt szeretnénk kölcsönözni neki. A kor előrehaladtával ráadásul veszít régi formájából és apró ráncok is megjelenhetnek a száj körül.

Fájdalommentes és villámgyors megoldás

Az ajakfeltöltés legkorszerűbb módja a hialuronsavas ajakfeltöltés kezelés. A korábban használt, elavult szilikonolajas módszerrel szemben ez a kezelés sokkal természetesebb és pontosabb korrekcióra alkalmasabb.

Természetes, ugyanis a hialuronsav az emberi testben is megtalálható. Ízületek belsejében, bőrben és más szövetekben is fellelhető. Ajakfeltöltés szempontjából ez a leghatékonyabb anyag, ugyanis felszívódása semmilyen allergiás reakciót nem vált ki szervezetünkből. Ráadásul ezzel az eljárással érhető el a legtermészetesebb hatás.
Amennyiben a hialuronsavas ajakfeltöltés kezelést választjuk, garantáltan nem kell félnünk a felduzzadt “kacsaszájtól”. Nem lesz szánknak természetellenes hatása, hiszen aki nem látta ajkunkat előtte, meg nem mondaná, hogy korrekción esett át.

Fájdalommentes eljárásról beszélhetünk, hiszen az egész beavatkozás nem több 15-20 percnél. Egy vékony tű segítségével hialuronsavat juttat az orvos az ajakpír és a bőr határához.  Ez a folyamat legfeljebb kisebb kellemetlen érzéssel járhat, de a végeredmény kétségtelenül kárpótol mindenkit.

A hialuronsavas ajakfeltöltés kezelés után

A végső formát 10-14 nap alatt érik el az ajkak, ekkor lesznek kellően dúsak és puhák. A szoláriumozással, sminkeléssel és edzéssel érdemes várni addig, amíg a duzzanat lehúzódik. Ez átlagosan legfeljebb 3-4 napot vesz igénybe.
A beavatkozást követően 8-10 hónap múlva az ajakak visszaállnak eredeti formájukba, ezért érdemes az első ajakfeltöltés után egy frissítő kezelésre bejelentkezni az orvoshoz. Mivel a hialuronsavat saját szöveti enzimek bontják le, ezért a felszívódási időszak egyes páciensek között különböző lehet.