Milyen fóliát válasszak?

ápr 29, 2022 | Autó Tuning

Az autó és épületfóliázásra egyre nagyobb kereslet mutatkozik hazánkban. Ez a legkevésbé sem meglepő hiszen rengeteg előnnyel rendelkeznek. A cikk azért jött létre hogy bemutassa miért érdemes fóliákat használni és milyet érdemes választani. Mindenkinek rendkívül sok hasznos információval fog szolgálni, főleg azoknak akik esetleg még tétováznak és nem döntötték el hogy valóban szükségük van-e a fóliázásra. Lássuk tehát milyen fóliák vannak ,miért érdemes használnunk őket és hogyan juthatunk hozzájuk.

Autófóliák

Az autófóliára sokan még mindig valamiféle tunning eszközre gondolnak pedig ez a legkevésbé sincs így. Természetesen nem lehet megfeledkezni arról sem hogy mennyivel esztétikusabb az autó a fóliával, de ez a legkevésbé sem erről szól. Ez konkrétan a védelemről. Az autó megfelelő védelméről gondoskodhatunk ha fóliát használunk. Előnyei között kiemelném hogy megszűri a káros UV sugarakat, így csökkenti a bőrrák kockázatát egy hosszabb utazás során. Egy hosszú út során mindenki tisztában van vele mennyi káros napsugárzás érheti a a bőrünket, ettől szabadulhatunk meg ha autófóliát használunk. Ezenfelül érdemes kiemelni hogy remek védelmet nyújt kavicsfelverődések és karcolások ellen, plusz remek víz lepergető tulajdonsággal is rendelkeznek. Igazából az egyetlen hátránya a fóliáknak hogy elég drágák mindenesetre ha megengedhetjük magunknak akkor feltétlen vegyünk.

öntapadós dekor fólia használata

Épületfóliák

Hazánkban az épület fóliák is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ez nem is csoda hiszen az emberek kezdik felismerni micsoda lehetőségek vannak bennük. Vannak külső és belső fóliák, kimondottan dekor de védelmi funkcióval rendelkezők is. Az öntapadós dekor fólia használata például mindenkinek javasolt aki kicsit felszeretné dobni belső tereit. Remek térválasztóként funkcionálnak és nem érdemes megfeledkezni arról sem  hogy mennyire esztétikusak. Rendkívül fontos kiemelni hogy mennyire energiatakarékos lehet egy épület ha megfelelő fóliákat használunk az ablakokon. Nagyban csökkentheti a kiadásainkat, ez biztos.