Amikor a gyerekeknek vásárolunk ágyat

júl 27, 2022 | Lakberendezés és bútorok, Test és lélek

Valószínű, hogy előbb vagy utóbb minden család életében elérkezik az ideje annak, hogy a gyerekek részére vásároljanak ágyat. Vagy a rácsos kiságy válik túl kicsivé, vagy pedig a szülői ágyból kerül át a gyerek egy saját ágyba. Ez bármelyik esetben egy érzékeny és nagy körültekintést igénylő döntés tud lenni, hiszen a kicsiknek még egyszerre szükséges a biztonság és a kényelem. Ők még könnyen le tudnak esni az ágyról egy mozgolódósabb alvás alatt, vagy éppen félálomban felkeléskor csúszhatnak le könnyen az ágy széléről. Másrészről ez a szülőkről való leválás és önállósodás egyik lépése is, ez pedig sok érintettet lelkileg is igénybe vehet. Tehát mindenképpen a legjobb döntést szeretnénk meghozni egy ilyen helyzetben, és gyermekünk számára a legjobb választást biztosítani.

 

Mi alapján válasszunk?

 

Mikor elkezdünk utánajárni a különböző típusú gyerekágyaknak, látjuk, hogy a választék elég széles. Ez egyrészről nagyon jó, hiszen van miből válogatni, és szinte biztos, hogy találunk olyat, amely az elképzeléseinknek és igényeinknek megfelel. De a másik oldalról viszont azt is könnyen érezhetjük, hogy hirtelen nem is tudjuk, hogy mi alapján döntsünk.

Ilyenkor kiindulásnak használhatjuk a méreteket és a dizájnt. Tehát, hogy mekkora ágyra van szüksége a gyermekünknek és hogyan is néz ki a szobája, vagy éppen milyennek örülne. Gyerekeknek ágy többféle kivitelben is kapható. Választhatunk klasszikus ágyat, vagy házikó ágyat, de sok családban az egyedi megjelenésű ágyakkal is találkozhatunk.

dekorált ágy gyerekeknek

Tegyük egyedivé

 

Ha nem is egyedi megjelenésű ágyat választunk, akkor is egyedivé varázsolhatjuk, akár együtt a gyermekünkkel. Ők nemcsak a dekorálás miatt fogják ezt kedvelni, hanem amiatt is, hogy együtt tevékenykedhetnek szüleikkel, és később örömmel mutatják majd a családtagoknak, barátoknak a végeredményt.

Már néhány aprósággal is fel tudjuk dobni az ágyat, például égőkkel, díszpárnákkal, papírból kivágott dekorációval vagy akár egyedi festéssel.