Reynolds Kft: professzionális szervertermi infrastruktúra

aug 15, 2022 | Ipari gyártás

Sokak számára igazi rejtelmekkel teli infrastruktúrának számít egy vállalkozáson belül annak szerverterme. A Reynolds Kft. immár több, mint 10 éve foglalkozik  adatközpont tervezéssel-kivitelezéssel és IT hűtéssel. Úgy is mondhatjuk, hogy szolgáltatásuk majdhogynem egyedülálló Magyarországon. Ennek elsődleges oka, hogy mindössze egy maréknyi cég képes biztosítani azt a szolgáltatási palettát, amelyeket ők napi szinten végeznek.

Professzionális szervertermi infrastruktúra

A Reynolds szerverterem építés és IT hűtés területén 2011 óta van jelen, azóta pedig hazánk egyik legmegbízhatóbb IT infrastruktúra kivitelezőjévé nőtték ki magukat. Ez nem is csoda, miután ehhez a munkához tekintélye szaktudás szükséges – nem véletlen, hogy mind a két tulajdonos egyben épületgépész mérnök is. Az évek alatt megszerzett tapasztalatuknak köszönhetően igencsak kibővült a tevékenységi körük. Így napjainkra a kis szerverszobáktól az egészen nagy adatközpontok létesítéséig lehet hozzájuk fordulni. Ráadásul ehhez olyan kiegészítő szolgáltatásokat is biztosítanak, mint a szervertermi berendezések – Magyarországon olyan nagy márkákkal állnak partnerségben, mint pl. Schneider Electric, Atisa, Reventon, HiRef, MTA – értékesítése, tanácsadás vagy mondjuk márkaszervizt. Más szóval cégen belül mindent tudnak kínálni ügyfeleiknek.

Mik egy adatközpont kiépítésének lépései?

Mint már említettük, az adatközpontok kiépítése egy igen komplex feladat, amely széleskörű ismereteket kíván. Amint azt a Reynolds Kft. egyik cégvezetője magyarázza, egy adatközpont komplett megvalósítása 5 fő lépésből tevődik össze: állapotfelmérés, tervezés, dizájn, kiépítés és az üzembe helyezés. Az előzetes állapotfelmérés gyakorlatilag azt jelenti – miután közös nevezőre sikerült jutni a megrendelővel -, hogy megfelelő helyet kell találni az új adatközpontnak. A tervezési fázisban ezután meg kell határozni az energiafelhasználás hatékonyságát, a berendezések térelrendezését, az áramelosztást és így tovább. A harmadik lépés, a dizájn jelen esetben azt takarja, hogy az adatközpont hogy fog tudni megfelelni a különféle szabványoknak és mily módon alakítják ki az egyes csarnokokat. A kivitelezés során az elgondolások gyakorlati megvalósítása történik. Végezetül az üzembe helyezés, ami az elkészült IT infrastruktúra munkába állását jelenti.