Külföldi munkák, amikhez nem elvárás a nyelvtudás

szept 15, 2022 | Vendéglátás

Aki külföldre tervez költözni és munkát is ott szeretne vállalni, az jó, ha beszél legalább angolul. Mi van akkor, ha valaki egyetlen idegen nyelvet sem beszél, mégis szeretne szerencsét próbálni külföldön? Valamivel nehezebb dolga van, de nem lehetetlen. Számtalan olyan munkakörbe keresnek dolgozókat, ahol nem kifejezetten indokolt a nyelvtudás. Cikkünkben ezeket a munkaköröket gyűjtöttük össze, így ha még nincs ötleted, mihez is kezdj majd az Újvilágban, innen ötletelhetsz.

külföldre költözés

Vendéglátás

Noha pincérnek nem igen lennél jó nyelvtudás nélkül, a vendéglátás más területein simán helyt tudsz állni. Ilyen például a konya, ahol számos  feladatot láthatsz el így is. Egy konyhai kisegítő rendben tartja a konyhát, mosogat, de éppen a zöldségpucoláshoz és -daraboláshoz sem kell megszólalnod. Természetesen munka után otthon képezheted magad és munka közben is próbálkozhatsz a kommunikációval. A kollégáidtól sokat tanulhatsz, így a későbbiekben megvan az előrelépési lehetőség is.

Takarítás

Ez is egy olyan munkakör, amire a világon mindenhol szükség van, nyelveket beszélni viszont nem kell hozzá. Ha ezt választanád, a legjobb, ha jelentkezel egy takarítócéghez, ami nagy irodaházaknak és egyéb épületeknek nyújt takarítói szolgáltatást. Persze egyedül is megpróbálkozhatsz magánháztartások tisztán tartásával. Így elhelyezkedni már valamivel nehezebb, de helyi kapcsolatokkal vagy jó referenciával egyáltalán nem lehetetlen. A továbblépési lehetőség pedig itt is adott, hiszen egy új kapcsolatot már szereztél a lakók személyében, akik később bizalmat szavazva neked egyéb feladatokra is megkérhetnek.

Építőipar

Habár nyelvtudás nem feltétlen szükséges egy építőipari segédmunkához, fizikai erő és állóképesség annál inkább. Emellett az is jó, ha van némi tapasztalatod ezen a területen. Ha viszont az utóbbi három megvan, akkor nem igazán van előtted akadály. Az építőiparba munkaerőre szintén a világ minden pontján és folyamatosan szükség van. Mondhatnánk, mindig elkél egy segítő kéz.

Egy szó mint száz: külföldi munka nyelvtudás nélkül? Lehetséges!