Mi alapján számítsuk ki az optimális bérköltséget?

szept 30, 2022 | Cégvezetés

Az optimális bérköltség pontos kiszámítása elengedhetetlen egy jól működő cég életében. Mivel ennek a kiadása a bevétel terhére írandó, ezért kiemelten fontos, hogy optimalizáljuk. A cég szempontjából is, és a munkavállaló miatt is, hiszen a teljesítményének és a tudásának megfelelő bér kialakítása nélkülözhetetlen. Ez pedig egy olyan szoftver nélkül lehetetlen, ami átfogóan ismeri a cég összes szükséges adatát. Olvass tovább és kiderül, hogy hogyan hozhatsz meg fontos döntéseket, tényadatokra alapozva.

A bérköltség fogalma

Először is érdemes tisztázni a bérköltség fogalmát. Ez tulajdonképpen a munkaadó által kifizetett összeg, ami tartalmazza az adókat, az összes járulékot, a különböző ráfordításokat és az összes szükséges kiadást. Tehát minden olyan összeg bérköltségnek számít, amit a cég a munkavállalóra költ. A bruttó bér, prémiumok és a pótlékok.

Milyen megoldás lehet az optimalizálásra?

A kiadások optimalizálására és így a vállalkozás nyereséges működéséhez ma már elengedhetetlen egy olyan szoftver használata, ami összegzi a cég összes szükséges adatait. A Crosssec Solutions megoldása egy Norma nevű szoftver, amit több évtizednyi tapasztalat alapján hoztak létre. Ez a megoldás azért is nagyon egyedi, mert támogatja az össze bérezési típust. Legyen szó teljesítménybérről, havibérről vagy órabérről. Használatával egy helyről lehet elérni minden szükséges információt, mint a szabadság, bérek, személyes adatok, jelenléti ív. Így nagyban csökkenthető az adminisztrációs idő, ami hatalmas előny, hiszen a felszabadult munkaidőt a vállalat fejlesztésére lehet fordítani.

Miért éri meg?

A Norma egy felhő alapon működő szoftver, így nincs többé helyhez kötve a munka. A felület rendkívül felhasználóbarát, könnyű kezelni, így biztosan mindenkinek gördülékeny lesz az átállás. A Crosssec igény szerint helyszínen is biztosít ügyféltámogatást, a kritikus betanulási időszakban annak érdekében, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben menjen az új rendszerre való átállás. Ez akár a helyszínen, de online formában is elérhető.