3+1 dolog, amiből tudhatod, hogy egy kiváló étteremben ülsz

dec 28, 2022 | Vendéglátás

Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne szeretne enni. Habár az étel létszükségletünk, az elmúlt évtizedekben sokkal többé vált ennél. Végtelen variációban kombináljuk a fűszereket és az ízeket, így az étel ma már boldogságunk forrásává vált. Éppen ezért ha étterembe megyünk, egy egyszerűen finom fogás már alap elvárás. De mitől lesz igazán kiváló egy étterem?

https://tisiaetterem.hu/

Finom ízek

Mint ahogy azt már említettük, alap elvárás minden étteremtől, hogy finom ételeket szolgáljon fel. Egy kiváló étteremhez ennél több kell. Nem feltétlen arról van szó, hogy különleges, “nevét se tudjuk” fogások legyenek a menün. Sokkal inkább arról, hogy a legegyszerűbb paprikás krumpli is maradandó élményt nyújtson a vendégnek.

Tálalás

Bármilyen finom lehet az étel, ha a tálalás gyenge. Egy kiváló étteremnek erre is figyelnie kell, hiszen a főzés művészet. A tányér a vászon, az étel az alkotás. Hiába szép egy alkotás, ha nem tudjuk megfelelően felvinni a vászonra. De mondhatnám azt is: a külső megfog, az íz megtart. A vendégnek meg is kell kívánnia azt az ételt ahhoz, hogy szívesen kóstolja meg. Onnan tudjuk, hogy jó helyen vagyunk, ha már csak a látványtól is összefut a nyál a szánkban.

Ízléses teríték

A tálaláshoz kapcsolható már maga a teríték is. Nem feltétlenül csak a már kész ételnek kell jól mutatnia. Az üres tányérok, poharak és evőeszközöknek is csalogatnia kell a vendégeket. Nemcsak az elrendezésükkel, hanem csillogó tisztaságukkal is.

Kedves felszolgálók

Egy kiváló étteremnél nem minden az ételről szól, noha az a legfontosabb. A felszolgálás, a személyzet kedvessége is jelentős. Hiába ehetünk mennyei fogásokat ugyanis, ha közben mogorvák velünk, vagy úgy érezzük, nem vagyunk kívánatos személyek az étteremben.

Mindennek együttesen kell megvalósulnia, hogy a vendégekben maradandó élmény maradjon és máskor is szívesen térjenek vissza. Mindez megtalálható a Tisia Étteremben: https://tisiaetterem.hu/